Pressrelease:

”Nöjda utställare som gjort affärer!”

Nordens största mötesplats renodlat för skogstransportnäringen; mässan Mittia: Skogstransport stängde portarna för denna gång i lördags. Mässan erbjöd en bra mix av utställarkategorier relevanta för skogsåkerinäringen, terminalentreprenad och skogsentreprenad där de ledande leverantörerna fanns på plats och visade sina senaste nyheter. Flera som ex. Scania Sverige och Mercedes-Benz valde Mittia som plats och tillfälle för lansering och premiärvisning.

Då mässan öppnade i fredags klockan nio strömmade folk in och det rekordstora och slutsålda mässområdet fylldes med besökare som kom till Ljusdal i bussar, bilar och husvagnar från Finland, Åland, Baltikum, Norge och från Sveriges sydligaste till nordligaste regioner. En härlig blandning av språk och dialekter men alla med ett och samma gedigna yrkesintresse av just skogstransporter. Det är också just denna trogna uppslutning av rätt typ av besökare som mässans utställare lyfter fram som en av de största framgångsfaktorerna även denna gång. Mittia arbetar fokuserat ihop med sina utställare så att dessa själva bjuder in sina besökare. Riktigt roligt dessutom att ett stort antal utställare varit mycket nöjda med den försäljning som orderbekräftats redan under mässdagarna. Lördagen hade än fler besökare dock med ett större antal familjeåkerier med medföljande barnvagnar och totalt besökte ca 5 600 personer årets upplaga.

Även mässans långsiktiga satsning på ett demo-område med tävlingar och prova-på-aktiviteter hade vuxit jämfört med 2017. Bland alla dessa kan nämnas att HIAB:s Nordiska Mästerskap i Skogskrankörning och prova-på Hi-Vision systemet hade fulltecknat till mässans sista minut. Under fredagkvällens uppskattade kvällsevent hade 975 gäster roligt tillsammans till god mat och underhållning av nostalgi-showen The Legends med det bästa av Elvis Presley, Roy Orbison och Jerry Lee Lewis.

”Jag vill ha samma plats, kanske något större nästa gång” sa många utställare då de checkade ut. Mittia: Skogstransport arrangeras återigen fredag och lördag v.33, 20-21 augusti 2021.

Ett stort TACK och på återseende hälsar hela Mittia-teamet!

Ladda hem pressbilder

Klicka på en bild för att ladda hem den högupplöst.

Foto: Anders Dahlgren, JO Förlaget AB