Mässprogram (OBS 2019!)

Sveriges Åkeriföretag Rikskonferens Skog

Aktivitet: Sveriges Åkeriföretag Rikskonferens Skog
Dag: Fre. 16 aug.
Tid: 9:00-12:15
Plats: Folkparksrestaurangen (entré via folkparkens huvudentré)

Sveriges Åkeriföretag Rikskonferens Skog

Hur möter skogslogistiken framtiden?

Under årets konferens möter du företrädare inom branschen från bl.a. TYA, Trafikverket, Transportstyrelsen, Mellansvenska Handelskammaren, Unite Logistics och Volvo och vi diskuterar frågor som utvecklar skogslogistiken på ett positivt sätt. All info och anmälan hittar du på https://www.akeri.se/sv/rikskonferens-skog-16-augusti.

Vi bjuder på lunch och entré till Mittia: Skogstransport men föranmälan krävs via vår hemsida eller genom att maila till goran.danielsson@akeri.se senast 13 aug.

VÄLKOMMEN!

Provkör Volvo FH16 jubileumsbil!

Vi hälsar dig varmt välkommen till vår provkörningsmonter E:01 där du får känna på marknadens bästa körupplevelse i Volvo FH16 25 years special edition. Våra fordonsexperter hälsar dig välkommen att kliva in i hytten och testa responsen i kraftfulla D16-motorn, Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar och tandemaxellyft med flera unika innovationer.

Boka din körtid i vår huvudmonter D:02
Volvo Lastvagnar Sverige

Provkör Volvo FH16 jubileumsbil!

Aktivitet: Provkör Volvo FH16 jubileumsbil!
Dag: Fre. 16 aug och Lör. 17 aug.
Tid: 10.00-15.00
Plats: Monter E:01 (tidsbokning i monter D:02)

Provkör Scanias nya lastbilsgeneration

Aktivitet: Provkör Scanias timmerfordon och lastväxlare med ”Clutch on demand”
Dag: 16-17 augusti
Tid: 10.00-15.00
Plats: Välkomna till provkörningsmonter E:07

Provkör Scanias nya lastbilsgeneration

Sedan lanseringen har Scanias nya lastbilsgeneration vunnit alla stora bransch- och presstester. Nu kan du provköra Scania för att skaffa dig en egen uppfattning. Varmt välkomna!

Här kan du också testa ”Clutch on demand”, här utgår man från Scanias nya och snabbare Opticruise med sidoaxelbroms, med tillägget att det finns en kopplingspedal som kan användas när det behövs extra precision vid exempelvis lågfartsmanövrering.

Skogstransportörerna – vägens riddare

På seminariet Skogstransportörerna – vägens riddare diskuterar vi hur branschen kan arbeta för ökad trafiksäkerhet och hur vi ser till att timmerbilsförarna fortsätter att vara vägens riddare!

Att ha sin arbetsplats på vägen innebär ett stort ansvar. Hur yrkesförarna, proffsen, uppträder på vägarna påverkar hur övriga trafikanter också beter sig. Dessutom tvingas yrkesförarna samsas med ”amatörer” i trafiken och vi vet att varje dag undviker yrkesförare allvarliga incidenter genom rådiga ingripanden.

Sverige har historiskt sett varit ett föredöme när det gäller trafiksäkerhet, men de senaste åren har den positiva utvecklingen stannat av. Under 2018 ökade antalet döda i trafiken kraftigt istället för att minska. Det gäller även den tunga trafiken, antalet dödsolyckor med tunga lastbilar ökade kraftigt.

Anmäl dig till maria.werpersdahl@transportforetagen.se

Aktivitet: Skogstransporter – Vägens Riddare
Dag: Lördag den 17 augusti
Tid: 10.00-12.00
Plats: Folkparksrestaurangen (utgång via mässans demopark)

Aktivitet: Provkör HiVision samt även våra kranar i tävlingsområdet
Dag: Fre. 16 aug och Lör. 17 aug.
Plats: Monter P:03 och C:30

Provkör HiVision samt även våra kranar i demoområde P:03

Vi hälsar dig varmt välkommen till vår provkörningsmonter P:03. Där får du bland annat testa marknadens bästa körupplevelse i vår HiVision. Våra säljare hälsar dig välkommen att kliva in i hytten och testa enkelheten och säkerheten i att köra HiVision. Du kan även testa vår HiVision-simulator i monter C:30.

Kollegahjälparen lyssnar på dig om olyckan är framme.

Efter en händelse, som kan vara både en trafikolycka eller rån och överfall mot lastbilsförare, finns det möjlighet för föraren själv eller anhörig, arbetsgivare, arbetskamrat eller någon annan, att ta kontakt med Kollegahjälpen.

På mässan berättar vi mer om hur Kollegahjälparna hjälper till i händelse av svåra upplevelser under arbetet som förare.

Välkommen att träffa oss och lär dig mer om hur vårt ideella arbete fungerar.

Välkomna!

Kollegahjälpen.

Aktivitet: Seminarium om Kollegahjälpen
Dag: Fredag kl. 12.00 och 15.00,
Lördag kl. 14.00
Plats: TYAs trailer B:14

Aktivitet: Tävla i Nordiska Mästerskapet i skogskrankörning
Dag: Fre. 16 aug och Lör. 17 aug.
Tid: 10.00-16.00 samt 10.00-14.00
Plats: Monter P:03

Tävla i Nordiska Mästerskapet i skogskrankörning

Var med och tävla i skogskrankörning där du som kranförare kan mäta dina färdigheter och ha möjlighet att vinna 10.000 kronor i resecheckar samt en pokal. Tävlingskranarna är utrustade med elstyrning och manuell styrning (4+2 på fredagen och 2+2 på lördagen). Anmälan och tävling sker i monter P:03 och prisutdelningen är på lördagen kl. 15.00. Missa inte chansen att bli årets vinnare!

Mercedes-Benz

I Mercedes-Benz provkörningsmonter, E:05, får du mer informa­tion om många av de tekniska innovationer som kommer att ­prägla framtidens tunga transporter. Prova ­innovationer som MirrorCam och Multimedia Cockpit. Actros 5 ökar effektiviteten för företagare och komforten för föraren till en helt ny nivå. Bränsleförbrukningen har minskat märkbart, samtidigt som säker­heten och tillgängligheten har ökat.

Aktivitet: Provkörning hos Mercedes-Benz
Dag: Fredag-lördag kl 10:00 – 15:00
Plats: Provkörning i monter E:05, huvudmonter i B:47

Albach Diamant 2000

Aktivitet: Albach Diamant 2000
Dag/Tid: Fre 16 aug & lör 17 aug
Plats: Demoparken P:01

Albach Diamant 2000

Välkommen till demomonter P:01 för att se Albach Diamant 2000, en flismaskin gjord för ändamålet flisning utan kompromisser. Kom och se på alla smarta lösningar som denna maskin har för att göra den bästa och renaste flisen. Förarkomforten är fenomenal och kapaciteten och flexibiliteten gör maskinen till Diamanten bland flismaskiner.  Vi kommer demonstrera maskinen och flisa stamved några gånger per dag. Oscar Lilja på Tranås skogsentreprenad har haft denna maskinen ett år, tag schansen att höra vad han fått för intryck av maskinen.