Ljusdal

Upplev hela Ljusdals kommun

 

Välkommen till Ljusdals kommun – en läcker plats belägen i vackra Hälsingland, omgiven av mångsidig och imponerande natur.

Kommunen är känd för sina vidsträckta skogar, glittrande sjöar och blånande berg som skapar en unik och inspirerande miljö. Med sina charmiga byar och samhällen erbjuder Ljusdals kommun en lugn och fridfull livsstil där människor kan finna harmoni och balans i sin vardag.

För den naturälskande människan finns otaliga möjligheter till friluftsliv och äventyr. Här kan man vandra längs vackra stigar, fiska i klart vatten eller cykla genom grönskande landskap på cykelleder som passar alla – från nybörjare till erfarna. Här finns även förstklassig skidåkning och längdskidåkning i välpreparerade spår för den som älskar vinteraktiviteter.

Kulturen frodas i Ljusdals kommun och invånarna är stolta över sitt rika kulturarv. Här arrangeras årligen en mängd kulturevenemang av olika slag som lockar besökare från både när och fjärran.

I Ljusdals kommun finns ett genuint värdskap och en stark känsla av sammanhållning där invånarna värnar om sin lokala kultur och traditioner.

Här finns också ett brett utbud av fritidsaktiviteter och föreningar som främjar en aktiv och hälsosam livsstil för alla åldrar.

En väl utbyggd infrastruktur gör det lätt att ta sig fram både inom och utanför kommunen. Här finns också goda kollektivtrafikförbindelser och ett utbud av servicemöjligheter som underlättar vardagen för invånarna och även gör destinationen tillgänglig för både boende och besökare.

Vi är en företagstät kommun med över 3 000 företag inom alla branscher och i vår kommun är var femte invånare i arbetsför ålder företagare. Många av företagen erbjuder bra möjligheter till arbete.

Ljusdals kommun är en plats där människor kan växa och blomstra. Här finns möjligheter till arbete, utbildning och en trygg tillvaro. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv plats att bo, verka och uppleva för alla sina invånare och besökare. Välkommen till Ljusdals kommun – en plats där naturens skönhet möter en levande och inspirerande gemenskap.

Ljusdal

Uppleva & göra/Evenemangskalender/Flytta hit/Naturkartan/Stenegårdwww.upplevljusdal.se

Text och bild: Ljusdals kommun