Tips för ett lyckat mässdeltagande!

1. Satsa på att din monter ska bli den mest besökta!

Fundera på om ni kan arrangera provkörning, uppvisning eller demo av era produkter. Riktigt bra mässerbjudanden så mässans besökare kan handla på mässan har varit väldigt framgångsrikt. Kanske ni kan anlita en kändis för en aktivitet i er monter?

Kontakta oss snarast möjligt med dina idéer kring aktivitet och mässerbjudande.

2. Förläng nyttan av ditt mässdeltagande och ta ansvar för att aktivt bjuda in dina kunder!

Mittia marknadsför mässan genom sin egen mässtidning, webb och facebook samt via annonsering i branschpress. Men för att mässan ska få många och framförallt rätt besökare (med verkligt intresse att köpa!) så behöver dessa nås i verkliga livet av er som utställare på ett sätt som gör att det är just er monter de vill besöka! Det finns två olika biljetter som enbart utställare har rätt att beställa: Biljetter som ger besökaren halva priset på entrén (50 SEK istället för 100 SEK). Dessa biljetter behåller Mittia för framtida marknadsföring och ni som gett ut biljetterna debiteras inte någonting. Ni kan även beställa biljetter som ger kunden helt fri entré – ni kan dela ut så många biljetter ni önskar och vi debiterar er endast 50 SEK för de biljetter som blir inlösta och dessutom postar vi tillbaka biljetterna till er ihop med slutfakturan så att ni kan uppdatera er kontakt/säljdatabas efter mässan!

Till båda biljettalternativ medföljer ett snyggt biljettställ samt posters med budskapet ”Besök oss på Mittia: Gårdsbruk – Mellansveriges mässa för gårdsägare med jord, skog och djur! På detta sätt drar ni nytta av ert deltagande på mässan under betydligt längre tid av året!

3. Barnen = blivande kunder!

Gårdsliv är en livsstil för hela familjen! Chansen är stor att barnen väljer att gå i sina föräldrars fotspår. Aktiviteter i er monter som vänder sig mot barn kommer innebära många besökare och dessutom kommer ni kunna genomföra ett mer kvalitativt säljsamtal med den vuxne som vet att sitt barn är sysselsatt under tiden!

4. Gör affärer under avslappnade förhållanden!

Fredagen den 26 augusti kommer mässan arrangera ett trevligt kvällsevenemang med mat, underhållning och dans. Fundera på vilka dina fem mest trogna kunder är och vilka fem nya större kunder skulle kunna vara och bjud in dem som dina VIP-gäster till mässan och kvällseventet.

5. Tillsammans är ni starkare – våga samarbeta med andra ÅF kollegor!

Flera av utställarna på Mittia: Gårdsbruk är återförsäljare, dock med ett begränsat säljdistrikt. Ta kontakt med er generalagent och be dem stötta er med att ni tillsammans bokar en monteryta där minst en återförsäljare per län i Dalarnas, Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län samverkar som medutställare i samma monter. Kunderna på mässan är från ett större upptagningsområde än det område en ÅF oftast har som säljdistrikt och varje ÅF har koll på vilka som bör bjudas in från sitt egna distrikt!